Autotech

Twitter heq më shumë se gjysmën e postimeve abuzive

Këtë e ka konfirmuar CEO i Twitter, Jack Dorsey, përmes një raporti

Tani Twitter ka hequr më shumë se gjysmën e postimeve që përmbajnë përmbajtje abuzive, shkruan Indeksonline.

Kjo gjë do të vazhdojë në mënyrë automatike. Këtë e ka konfirmuar CEO i Twitter, Jack Dorsey, përmes një raporti.

38% të përmbajtjes abuzive u hoqën në tremujorin e parë të këtij viti dhe 43% në tremujorin e dytë, sipas Venture Beat.

Twitter përcakton “përmbajtjen abuzive” si “një përpjekje për të ngacmuar, frikësuar ose heshtur zërin e dikujt tjetër”.

Rrjeti social së pari përmblodhi një politikë për gjuhën e urrejtjes në vitin 2017, e cila përfshinte ndalimin dhe heqjen e llogarive të lidhura me organizata që promovojnë dhunën, si dhe fshirjen e tweet-eve që lavdërojnë dhunën dhe duke pezulluar përgjithmonë përdoruesit që vazhdojnë të shkelin politikat.