Kosova

U themelua Federata Evropiane e Mjekëve “AMFE” në Suedi

Është bërë themelimi i Federatës Evropiane të Mjekëve AMFE edhe në shtetin e Suedisë, shkruan albinfo.ch.

Themelimi u bë më 27 nëntor 2021, në Suedi. Në kuadër të aktiviteteve të saj të rregullta për rrjetëzimin e mjekëve, Federata e Mjekëve Shqiptarë në Europë organizoi Konferencën X Shkencore të akredituar në Malmö të Suedisë, ku u themelua dega e federatës për Suedinë, së cilës do t’i prijë Geriolda Topi, Specialiste e Endokrinologjisë.

Kryesia e zgjedhur nga anëtarët bashkëthemelues janë:

  1. Dr. Geriolda Topi-Kryetare

2. Dr. Fahrije Jashari- Nënkryetare

3. Dr. Liana Avdullari Xhakollari- Nënkryetare

4. Avni Dervishi- Sekretar i përgjithshëm

5. Violeta Hoxhaj- Sekretare e financës

 

Në  Bordin Kontrollues u zgjodhën:

1.Dr. Imri Demisai

2.Dr. Aferdita Llapaj Hetemi

3.Dr. Dhurata Alla

4. Bekim Kaloresi

5. Lili Demolli

6. Dr. Berat Zullufi

7. Igballe Murati Morina

Shkëlqesia e tij, Z. Virgjil Kule, Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Suedisë, përgëzoi themelimin e Federatës Europiane të Mjekëve AMFE-Suedi, duke i uruar Kryesisë një fillim të mbarë të një pune të gjatë dhe të suksesshme!


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI