Lajme

Ushqimet që duhet konsumuar edhe kur jeni të prekur me koronavirus

Ushqimet që duhet konsumuar për t’u mbrojtur nga koronavirusi, por edhe kur të jeni të prekur me të.

Ekspertët nga bota këshillojnë qytetarët se cilat ushqime rregullojnë kanalet e frymëmarrjes, temperaturës dhe rritjen e imunitetit të fortë për përballimin më të lehtë të virusit COVID-19, transmeton albinfo.ch.

Shumë viruse deri më tani në botë kanë qenë të ndryshme, disa nga më të lehta e disa edhe nga më të vështira. Por tani po cilësohet se virus Korona është virusi më kompleksiv në botë.

Shumë shkencëtarë në botë po bëjnë eksperimente për gjetjen e këtij ilaçi, por duket se deri më tani nuk kanë dhënë rezultate asnjëra prej tyre. Shumë prej tyre trajtuan hapa e po ashtu edhe vaksina, por asnjëra nga to nuk e tejkaloi në mënyrë përfundimtare këtë virus, transmeton tutje albinfo.ch.

Por një gjë është e vërtetuar edhe shkencërisht që mënyra e ushqimt dukshëm rrit gjasat që ky virus të tejkalohet, pa e dëmtuar shumë organizmin tonë, në veçanti imunitetin dhe funksionimin normal të mushkërive – frymëmarrjes.

Shumë ekspertë nga bota, në veçanti ata britanikë dhe amerikanë, shkruajnë se ekzsitojnë shumë ushqime që duhet konsumuar për të mbajtur virusin larg, por edhe nese rezultati del pozitiv, përballimi i tij është shumë më i lehtë. Vitamina C dhe vitamina D, po cilësohen si dy vitaminat më të rëndësishme që trupi i njeriut duhet t’i ketë në suaza normale dhe që e luftojnë virusin COVID-19, transmeton albinfo.ch.

Ata thonë se sidomos te fëmijët rekomandohet qumështi me mjaltë, lëngu i portokallit, frutat dhe perimet e stinës etj.

Ndërkohë ata këshillojnë edhe për ushqimet që nuk duhen konsumuar kur jeni me virusin korona. Ushqimet e përpunuara, pastaj mishi i skuqur, mishi i përpunuarm, si sallamat, proshuta etj., janë ushqimet që e bëjnë të vështirë përballimin e koronavirusit.

Ekspertët veçojnë sallatat e ndryshme, si sallata e gjelbërt dhe lakra, pastaj pemët e pasura me vitamina janë dy faktorët kryesor që njeru të qëndrojë i fortë karshi virusit, transmeton albinfo.ch.

Bananet dhe kumbullat janë dy produkte të pasura me vitamin B.

Boronicat dhe lëngu i saj janë të pasura me viaminën C.

Po ashtu, përdorimi i qepëve tani në këtë sezon kur janë të freskëta dhe qumështi me mjaltë cilësohen si ushqimi kryesor që i liron rrugët e frymëmarrjes.

Ndërkohë tek njerëzit që kanë temperaturë, këshillohet përdorimi i kosit. /Albinfo.ch