Lajme

Letër emocionale e një vajze të vogël nga diaspora për fëmijët shqiptarë

Një vajzë e vogël nga Agordo dërgoi një letër në shenjë solidarizimi në mbrojtjen civile të Belluno të Italisë, për të prekurit nga tërmeti, në të cilën kishte dhuruar pesë euro

Letër me dhuratë, në shenjë solidariteti. Një vajzë e vogël nga Agordo e Italisë e dërgoi në Provincën e Belluno, për ta dërguar atë tek vullnetarët e Mbrojtjes Civile, transmeton albinfo.ch.

Mesazhi ishte emocional dhe shumë i fortë: “Jep një dorë fëmijëve të Shqipërisë, të goditur nga tërmeti”. Dhe shoqërohet me një shënim prej 5 eurosh.

Kjo letër bëri bujë në shumë media italiane.

“E dashur Mbrojtja Civile e Belluno – lexon letrën, shkruar me dorë dhe datë Agordo 26 Nëntor -. Unë jam Emily dhe po ju shkruaj sepse sot në mëngjes, sapo u zgjova, dëgjova lajmet e këqija në lajme. Nëna ime, e cila po pinte kafe, më shpjegoi se natën, në Shqipëri, kishte një tërmet shumë të fortë. Mendova për të gjithë fëmijët që flinin në shtretërit e tyre të ngrohtë, pranë nënës së tyre dhe babait të tyre, ose vëllezërve të tyre të vegjël: ata do të kishin qenë aq të frikësuar. Më vjen shumë keq: nuk është e drejtë që këto gjëra të shëmtuara të ndodhin; Shpresoj që nuk e dëgjoj më këtë lajm në lajme. Ata fëmijë as nuk do të hanë mëngjes nga frika. Nuk e di shqip, por do të dëshiroja t’u tregoja atyre fëmijëve që dua të jem shoku më i mirë i tyre. Unë nuk e di se si ta bëj këtë, por unë do të doja që ju, Mbrojtja Civile, të më ndihmoni të dorëzoj vizatimin për fëmijët e Shqipërisë, në mënyrë që ata të shohin se unë mendova për ta dhe më vjen shumë keq për atë që ndodhi. Shpresoj se ata mund të jenë përsëri të qetë dhe të lumtur me familjet e tyre. Përshëndetje fëmijë shqiptarë. Po ashtu ju dërgoj 5 euro, që të mund të hani mëngjes nesër në mëngjes ”.

Duhet theksuar se letra përfundoi në tryezën e Presidentit të Provincës. “Solidariteti i njerëzve Belluno është gjithmonë i jashtëzakonshëm dhe lëvizës – komenton Padrin -. Kjo letër është shembulli i pjesës më të mirë të territorit tonë, fuqia e pashtershme e bujarisë, e cila lëviz gjithnjë kur është e nevojshme” është shprehur ai.

“Ne po mundohemi të organizojmë një ditë të veçantë për fëmijën e Agordo – shton këshilltari krahinor, Massimo Bortoluzzi -. Ne dëshirojmë që të takoni vullnetarë që janë gjithmonë të gatshëm të ndërhyjnë në raste urgjente, duke demonstruar të njëjtën solidaritet të treguar nga Emily,” tha ai. /Albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI