Kuriozitete

Veç 24-vjeçar: Ky ishte kryeministri më i ri në botë

William Pitt ishte një person shumë i shquar dhe i respektuar në Britani, në fund të shekullit të tetëmbëdhjetë dhe fillimit të shekullit nëntëmbëdhjetë. Ai u bë kryeministër kur kishte vetëm 24 vjet.

Ai u bë kryeministri më i ri i Britanisë së Madhe më 1783 në moshën 24-vjeçare dhe kryeministri i parë i Mbretërisë së Bashkuar që nga janari 1801. Ai u largua nga detyra në mars 1801, por shërbeu si kryeministër përsëri nga 1804 deri në vdekjen e tij në 1806 .

Gjatë detyrës si i kryeministër gjatë mbretërimit të mbretit George III u mbizotërua nga ngjarjet kryesore politike në Europë, përfshirë Revolucionin Francez dhe Luftërat Napoleonike.

Pitt, megjithëse shpesh përmendet si një Tori, ose ‘Tori i ri’, në përgjithësi ishte kundër zhvillimit të një sistemi politik të rreptë partizan.