AUTOTECH

Vijnë porositë e para për makinën fluturuese

Makina e parë fluturuese në botë  tani është paraqitur në   sallonin e automobilave në Gjenevë të Zvicrës. Kompania holandeze PAL-V ka zbuluar modelin e saj final, i cili do të fillojë të prodhohet dhe tani ka marrë marrë porositë e para për këtë makinë në faqen e tyre, shkruan CNBC, përcjell albinfo.ch.

PAL-V thotë se makinat e para do të jenë gati në vitin 2019, pasi të marrin certifikatat përfundimtare të sigurisë. Kompania thotë se ky automjet për dy pasagjerë do të jetë në gjendje të arrijë shpejtësinë 160 kilometra për tokë dhe 180 kilometra në ajër. Do të jetë në gjendje të rritet në një maksimum prej 3.3 km dhe do të jetë në gjendje të fluturojë në më shumë se 650 km.

Transformimi nga një automjet në një makinë fluturuese nuk do të jetë aq e thjeshtë sa një shtytje e një butoni, por do të jetë ende gati për më pak se 10 minuta. Modeli i linjës së parë do të shitet në 499,000 euro, dhe vetëm 90 makina fluturuese do të prodhohen. Pastaj Liberty Sport Edition do të nisë me një çmim prej 299,000 euro.