Lajme

Washington Post: Izraeli dhe Hamasi, afër marrëveshjes për armëpushim

Sipas një artikulli të Washington Post, Izraeli dhe Hamasi janë afër arritjes së një marrëveshjeje për armëpushim.

Në një marrëveshje të negociuar me ndërmjetësimin e Shteteve të Bashkuara, të dy palët ndërluftuese po shqyrtojnë një armëpushim pesë-ditor, gjatë të cilit mund të lirohen dhjetëra pengje izraelitë të mbajtur nga organizata terroriste islamike në Rripin e Gazës.

Në përgjigje të artikullit, zëdhënësja e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të SHBA-së Adrienne Watson shkroi në Platformën X: “Ne nuk kemi arritur ende një marrëveshje, por vazhdojmë të punojmë shumë për të arritur atje”.

Sipas Washington Post, lirimi i pengjeve mund të fillojë në ditët në vijim, me kusht që të mos ketë probleme të minutës së fundit.

Ndërprerja e armiqësive duhet të lejojë gjithashtu më shumë ndihma humanitare, duke përfshirë karburantin, për të arritur në Rripin e Gazës nga Egjipti.