Arton Bytyqi

Guxim qytetar

I riu me rrënjë nga Kosova, Arton Bytyqi nga qyteti Dortmund, është nderuar me medaljen për shpëtim, që e ndan landi Nordrhein Westfallen i Gjermanisë. Ai, në muajin maj të vitit 2012 ka shpëtuar një grua nga vdekja në ujët e ftohtë të liqenit Bodensee, duke rrezikuar me këtë rast edhe jetën e vet.

Duke qëndruar në një kateteri në afërsi të liqenit, ai kishte parë se si një grua e re që po mbante një karrocë fëmijësh, papritur kishte rënë në liqe, nga lartësia rreth dy metra e gjysmë e bregut. Pa hezituar aspak, Artoni hidhet në ujë pas saj dhe ia del ta nxjerrë nga uji, duke shpëtuar kështu jetën e një nëne  të re. Me atë rast edhe ai mund të pësonte, pasi që temperatura e ujit ishte e ulët, rreth 12 gradë celsius.

Dy të rinj tjerë nga Dortmundi, Janina Menneke dhe Wilhelm Hellmann kanë marrë mirënjohje për shpëtimin e një të moshuari, i cili kishte mbetur i ngujuar në makinë gjatë një stuhie, shkruan radio912.de.

Medaljen dhe mirënjohjet atyre ua ka ndarë kryebashkiaku  Dortmundit, Ullrich Sierau.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriArton Bytyqi
  • Vendi ku vepron: Dortmund-Gjermani
  • Profesioni:Guxim qytetar

  WHO’S WHO të tjera