Shkurt.ch

Zvicër: Moti është i keq, por ekonomia po lulëzon

Perspektiva për tregun zviceran të punës vazhdon të përmirësohet, thonë ekonomistët.

Përmirësimi i parë me muaj në tregun e punës duket të jetë një prirje e qëndrueshme, sipas Institutit Ekonomik KOF me bazë në Cyrih, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Të dhënat e tij tregojnë se punësimi tejkaloi mesataren e tij afatgjatë në tremujorin e tretë-zhvillimi i parë i tillë që nga shpërthimi i pandemisë me koronavirus në 2020.

Ky trend “tregon për rritje të fortë të vendeve të punës në muajt e ardhshëm”, përfshirë në sektorët e prodhimit dhe mikpritjes, të cilët janë ndikuar ndjeshëm nga pandemia.

“Bankat dhe industria e sigurimeve janë përjashtimet e vetme nga zhvillimi përgjithësisht pozitiv,” vuri në dukje KOF.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI