Lajme

Zvicër: Rreth 700 fluturime të anuluara: Cilat linja janë ndërprerë

Për shkak të çështjeve të personelit dhe një sërë faktorësh shoqërues, Swiss do të shkurtojë fluturimet e tjera nga ofertat e saj këtë verë. Ja çfarë është vendosur për t'u prerë

Trashëgimia e pandemisë Covid dhe rritja e kostove të karburantit kanë vënë presion të konsiderueshëm mbi linjat ajrore në mbarë botën.

Swiss, transportuesi kryesor i Zvicrës, tha më 8 qershor se po anulon një numër fluturimesh nga Cyrihu në Gjenevë gjatë sezonit të ngarkuar të udhëtimeve verore, duke përfshirë ato për në Heathrow në Londër dhe San Francisko, transmeton albinfo.ch.

Të dielën, linja ajrore kombëtare e Zvicrës njoftoi se përveç fluturimeve të pezulluara tashmë, “për fat të keq, shkurtimet e mëtejshme nuk mund të shmangen për shkak të kufizimeve të burimeve dhe sfidave operacionale në të gjithë industrinë e linjave ajrore”.

Cilat vija janë caktuar për t’u prerë?

Të martën, linja ajrore njoftoi se do të pezullonte 674 fluturime të tjera midis gushtit dhe tetorit, pa specifikuar në këtë moment se cilat rrugë do të preken.

Kjo shifër është nga një total prej 31,414 fluturimesh, që do të thotë se pak më shumë se dy për qind e totalit të fluturimeve do të shkurtohen.

Blick raportoi më vonë të martën se një kombinim i fluturimeve me distanca të shkurtra dhe të gjata do të ndërpritet.

Kjo përfshin fluturimet nga Cyrihu në Berlin, Vjenë, Birmingham dhe Luksemburg brenda Evropës.

Jashtë Evropës, fluturimet për në Dubai dhe Johanesburg janë ndërprerë.

Fluturime të tjera për në Shtetet e Bashkuara gjithashtu janë anuluar, megjithëse ajri zviceran ende nuk ka zbuluar se cilat destinacione do të ndikohen.

“Kufizimi operacional”

Swiss Air tha se një sërë faktorësh kishin komplotuar për ta shtyrë kompaninë në kufirin e saj operacional.

“Sistemi kompleks i aviacionit në Evropë dhe në mbarë botën është aktualisht në kufirin operacional. Duke pasur parasysh kushtet gjithnjë e më të shtrënguara të kornizës dhe për të përmbushur përgjegjësinë tonë ndaj pasagjerëve tanë në një mënyrë largpamëse, ne do ta japim këtë kontribut në lehtësimin e ngarkesës në të gjithë sistemin.”

“Na vjen shumë keq për rregullimet e mëtejshme të planit të fluturimit që janë bërë të nevojshme dhe shprehimisht kërkojmë falje për pasagjerët e prekur dhe partnerët tanë për shqetësimin e shkaktuar si rezultat.”

Linja ajrore mëmë Lufthansa ka shkurtuar gjithashtu rreth 2200 fluturime për arsye të ngjashme.