Lajme

Zvicër: Shoqata “Swiss Albania Event” organizon expo-online “Trego trashëgiminë tënde””

Në kuadër të aktiviteteve nga shoqata “????? ??????? ?????”, përveç promovimit të trashëgimisë tonë kulturore, pas ekspozitës online që u promovuan pikturat e fëmijëve me temën “Atdheu ynë”, e që qëllimi i së cilës ishte promovimi punës së tyre me karakter kulturor, shoqata “????? ??????? ?????” në 3 muajt në vazhdim do të ????????? ??? organizojë një expo online me emrin “????? ???????ë???ë ?ë???”.

Duhet theksuar se ky organizim përveç pozitivitet dhe rëndësisës së saj, ka për qëllim promovimin e mirëfillt të trashigëmis kulturore, ku për synim ka të pasqyrojë përpjekjet dhe iniciativën që vajzat dhe gratë shqiptare në diasporë vazhdojnë të përçojnë traditën shqiptare.

Më poshtë mund ta lexoni njoftimin e plotë:

Në kuadër të aktiviteteve tona, për promovimin e trashëgimisë tonë kulturore, pas ekspozitës online që promovuam pikturat e fëmijëve me temën “Atdheu ynë”.
Shoqata “????? ??????? ?????” në 3 muajt në vazhdim do të ????????? ??? organizojë një expo online me emrin “????????????ë???ë ?ë???”.
Kësaj here na bashkohet në këtë iniciativë dhe Ambasada e Republikës të Shqipërisë në Bern.
Me synimin këto punime të promovohen dhe të ekspozohen në një aktivitet të përbashkët që do organizojmë gjatë muajit Shtator.

Ky aktivitet ka si qëllim të pasqyrojë dhe promovojë përpjekjet dhe iniciativën që vajzat dhe gratë Shqiptare në Diasporë, vazhdojnë dhe respektojnë traditën ?????????.
??#diaspora_qëndis_traditën dhe tregon ???????? – ???????????
Njerëzit që përcjellin traditat e bukura janë si testament!
#?????? Shqiptare janë gra të rralla, nga duart dhe shpirti.
Që të dyja i prodhojnë art: artin e punës së dorës dhe artin e mikpritjes e buzëqeshjes.
Dikur punonin në shtëpi dhe përfaqësonin institute dhe punishte artizanale, sot në diasporë, disa prej tyre në pension qëndisin në shtëpi teknika që mësuan nga gjyshet dhe nënat e tyre me gjilpërë dhe teknika të ndryshme dhe i mësojnë ato te gjenarata e re.
Pse jo, në vazhdim të organizojmë dhe një shopping online për ato që dëshirojnë ti shesin punimet e tyre.
Fillojmë nga data 1 Qershor deri me 30 Gusht.
Ju bëjmë thirrje të gjitha vajzave dhe grave Shqiptare, që njohin traditën tonë, të marrin pjesë në këtë organizim.
Në muajt në vazhdim do postohen disa pjesë historike të traditës tonë.
Gjithashtu 3 Webinare online për motivimin, komunikimin dhe energjinë e Artit.
Kriteret kryesore, punimet të kënë këto karaktiristika ( Grep , Qendisje apo piktura trandicionale) :
?Artistike Kulturore të zonave të ndryshme
?Temë ose karakter Shqiptar
?Një histori nga vjen nga trashëgimia dhe tradita.

Punimet do promovohen online gjatë gjithë Shtatorit me dedikimin dhe një mini expo në një ambjent miqësor me produkte shqiptare ditën e 29 Shtatorit
“???? ??ë?????ë???? ? ?????ë?????ë ?????????”

Rruajmë traditën tonë Shqiptare!

Në kuadër të aktiviteteve tona, për promovimin e trashëgimisë tonë kulturore, pas ekspozitës online që promovuam…

Publiée par Swiss Albania Event sur Dimanche 31 mai 2020


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI