Lajme

Zvicër: 40% produkte medicinale të importuara ilegalisht

Vitin e kaluar në Zvicër u konfiskuan 9,421 pako që përmbanin produkte medicinale të importuara ilegalisht, nga 6,733 në 2020, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.

Tre të katërtat përmbanin stimulues ereksioni dhe gjysma nuk përmbanin atë që thuhej në etiketë.

Përveç preparateve të paligjshme, preparate të tjera të konfiskuara nga rregullatori mjekësor zviceran Swissmedic dhe Zyra Federale për Doganat dhe Sigurinë Kufitare përfshinin ilaçe vetëm me recetë, si antiinflamatorët (17%) ose pilula gjumi dhe qetësues (5%).

Banorët zviceranë porositën gjithashtu 150 pako të paligjshme të lidhura me pandeminë Covid-19, tha Swissmedic të hënën.

Swissmedic trajtoi 8607 pako sipas një procedure që përfshin shkatërrimin e produkteve. Gjithashtu, ajo ndërmori procedime administrative në 183 raste, shpenzimet e të cilave iu ngarkuan përfituesve. Procedurat ligjore janë iniciuar në 122 raste; ky është rasti kur bëhet fjalë për sasi të mëdha ose porosi të përsëritura. Një e treta (35%) e produkteve të paligjshme u importuan nga Evropa Lindore, kryesisht Polonia, e cila ka kaluar Azinë (28%, duke përjashtuar Indinë, kryesisht Singaporin dhe Hong-Kongun). Evropa Perëndimore (kryesisht Gjermania dhe Britania) ishte përgjegjëse për 23% të importeve dhe India për 12%, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI