Koronavirusi: çast pas çasti

Zvicra fut në karantinë Ballkanin, jashtë listës Kosova dhe Shqipëria

Është përditësuar lista e shteteve dhe territoreve që janë me rrëzikshmëri të lartë për shtetin e Zvicrës. Kjo listë do të hyjë në fuqi në orën 00.00 të datës 14 dhjetor 2020, shkruan albinfo.ch.

Kosova dhe Shqipëria janë dy shtetet Ballkanike që nuk janë në listën e rrezikshmërisë për Zvicrën. me çka nënkuptohet se të gjithë banorët e Zvicrës mund të lëvizin lirshëm në Kosovë dhe Shqipëri.

Ndërkohë shtetet ballkanike që janë në listën e rrëzikshmërisë, sipas raportit të BAG: janë Maqedonia Veriore, Mali i Zi, Serbia dhe Kroacia.

Nga ana tjetër, shtetet e tjera me potencial rreziku për Zvicrën janë edhe Andorra, Gjorgjia, Jordania, Luksemburgu, Polonia, Portogalia, Slovenia, San Marino, Shtetet e Bashkuara, dhe disa Zona të Austrisë, Italisë dhe Francës.

Në Zvicër ekziston një kërkesë karantine për udhëtarët nga vende dhe zona të caktuara. Lista e këtyre shteteve dhe territoreve do të azhurnohet në 14 dhjetor. Një rezultat negativ i testit nuk heq karantinën.

Për më shumë informacione rreth shteteve,

Fotografia e BAG OFSP UFSP

Fotografia e BAG OFSP UFSP

Fotografia e BAG OFSP UFSP


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI