Shkurt.ch

Zvicra ka shënuar me fishekzjarre Vitin e Ri

Në Cyrih afër liqenit të Cyrihut dhe lumit Limmatt ka qenë i vërshuar nga qindra mijë qytetarë që kishin dalë të shikonin spektaklin madhështor të dritave

Festa e Vitit të Ri, ose Shën Silvestri është festuar me zhurmë e gjallëri në gjithë Zvicrën. Në mesnatë nga të gjitha kishat janë dëgjuar këmbanat që kanë shënuar kalimin nga viti i vjetër 2018 në vitin e ri, 2019.

Mbi 150 mijë vizitorë nga brenda dhe jashtë vendit kremtuan Vitin e Ri.

(KEYSTONE/Ennio Leanza)

Në krahasim me Cyrihun, kryeqyteti zviceran Berna, nuk kishte organizuar fishekzjarre në prag të Vitit të Ri, por këmbanat dëgjoheshin atje në mënyrë mbresëlënëse. Ashtu si çdo vit, mijëra njerëz u mblodhën në Münsterplatz pak para mesnatës për të festuar vitin e ri.

Edhe qyteti i Bazelit festoi Vitin e Ri me fishekzjarre mbi Rhein. Festimi tradicional u organizuat në Münsterplatz.

Pak para mesnatës, viti i vjetër tradicionalisht përfundoi me një zile të madhe në Bazel.

Shumë qindra njerëz festuan gjithashtu fillimin e vitit në sheshin e Manastirit të St. Galenit.

(KEYSTONE/Ennio Leanza)

Duke marrë parasysh ndërtesat e Trashëgimisë Botërore të UNESKO-s dhe për arsye sigurie, ishte e ndaluar që të digjeshin fishekzjarrë në rrethin e Abbey.

Në qytetin e Luzernit, fishekzjarret do të organizohen në mbrëmjen e 1 janarit.