Lajme

Zvicër, 80 milionë franga ndihmë emergjente për Ukrainën

Qeveria zvicerane ka rritur mbështetjen e saj humanitare për viktimat e luftës në Ukrainë

Të premten Zvicra miratoi 80 milionë CHF si një “shprehje solidariteti të saj me ukrainasit në nevojë”, përcjell albinfo.ch.

“Rreth 12 milionë njerëz janë të varur nga ndihma emergjente për shkak të ndërhyrjes së vazhdueshme ushtarake të Rusisë në Ukrainë. Me këtë kontribut, Zvicra po shpreh solidaritetin e saj me ukrainasit në nevojë”, tha qeveria në një deklaratë të premten.

Që nga fillimi i luftës, Zvicra ka vënë në dispozicion ndihma, ka dërguar specialistë të ndihmës dhe ka dhënë mbështetje financiare për disa organizata humanitare.

Kombi alpin ka dërguar tashmë mbi 500 tonë ndihmë në Ukrainë, Poloni dhe Moldavi. Zvicra fillimisht vuri mënjanë 8 milionë franga për operacionin e saj të ndihmës në Ukrainë; kjo tani është rritur në 80 milionë franga.

Një e katërta e këtyre parave do të shkojë për të ndihmuar refugjatët ukrainas në vendet fqinje, si Polonia. Tre të katërtat e saj janë caktuar për njerëzit në Ukrainë, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI