Të tjera

Zvicra, një komb i sportdashësve

Zviceranët janë të dashuruar pas sportit dhe këtë e dëshmojnë edhe statistikat

Zvicra fitoi tri medalje në një garë. Të artën, të argjendtën dhe të bronztën në biçikletë malore. Kjo nuk është rastësi, pasi zviceranët janë të dashuruar pas sportit dhe këtë e dëshmojnë edhe statistikat, shkruan albinfo.ch.

80 % e sportistëve bëjnë sport. Mesatarisht, një zviceran është i përkushtuar në 4,5 lloje të ndryshme sporti. 

Në Zvicër janë 19 mijë klube sportive. Sportet më të popullarizuara janë hiking, çiklizmi, noti, skijimi dhe joga.  


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI