Lajme

Zyrat zvicerane të zbatimit të borxhit që ndihmojnë pastrimin e parave

Në Zvicër, bankat duhet të verifikojnë origjinën e çdo shume parash prej më shumë se 15,000 CHF

Në Zvicër është e mundur të paguhen borxhet e vonuara me shuma të mëdha parash. Disa kriminelë po përdorin zbrazëtirën për të pastruar paratë, raporton Le Matin.

Transmetuesi zviceran SRF hetoi disa zyra zyrtare të zbatimit të borxhit në të gjithë Zvicrën dhe zbuloi se shuma të mëdha parash kalonin nëpër disa prej tyre.

Në Gjenevë, 24 milionë CHF para të gatshme kaluan nëpër zyrat e saj kantonale des poursuites në vitin 2021, disa prej tyre të pista, sipas SRF, përcjell albinfo.ch.

Duket gjithashtu se zyrtarët janë të vetëdijshëm për problemin. Në Zvicër, bankat duhet të verifikojnë origjinën e çdo shume parash prej më shumë se 15,000 CHF. Megjithatë, nuk ka një kërkesë të tillë për zyrat zyrtare të zbatimit të borxhit të Zvicrës.

Kjo krijon një boshllëk të dukshëm. Kriminelët mund të marrin masa ligjore kundër mospagesës së një kredie fiktive për një të njohur. Më pas i njohuri paraqitet në zyrën e përmbarimit të borxhit me një shumë të madhe parash për të shlyer borxhin dhe shuma i kthehet kriminelit të pastruar.

Kur u kontaktua nga SRF, departamenti federal i drejtësisë pranoi se ekzistonte një rrezik abuzimi dhe se po diskutohet një ndryshim në ligj që ka të ngjarë të kufizojë pagesat me para në dorë për zyrat e zbatimit të borxhit në 100,000 CHF.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI