Lajme

1.73 milionë franga nga gjobat në Cyrih

Që nga 8 janari ndalimi i drejtimit në Langstrasse është zbatuar me kontroll automatik të aksesit. Në muajin e parë janë shqiptuar 17310 gjoba.

Në fund të shtatorit 2023, qyteti i Cyrihut zbatoi projektin “Langstrasse për të varfërit e makinave”. Që atëherë, trafiku individual i motorizuar nuk është lejuar më të udhëtojë në një pjesë të Langstrasse në të dy drejtimet gjatë ditës dhe është ridrejtuar.

Pas fazës hyrëse, policia e qytetit të Cyrihut zbuloi se drejtues të ndryshëm mjetesh motorike ende po injoronin ndalimin e sinjalizuar të drejtimit. Prandaj, në një fazë të dytë, kontrollet në vend u kryen nga policia e qytetit të Cyrihut.

Për shkak se ndalimi vazhdoi të injorohej, kontrolli automatik i tranzitit është vendosur që nga 8 janari. Që kur kamera hyri në punë, policia e qytetit ka lëshuar 17,310 gjoba nga 100 franga secila brenda një muaji, siç njoftoi departamenti i sigurisë së qytetit të mërkurën pasdite./20minuten