Kosova

20 mrekullitë e fshehura të Ballkanit: 2 në Kosovë e 3 në Shqipëri

Ballkani nuk strehon vetëm konflikte, megjithëse në Perëndim njihet më shumë si “fuçia e barutit”. Natyra dhe dora e njeriut fsheh në gadishullin tonë bukuri përrallore, transmeton tch.

Shumë prej këtyre bukurive janë zbuluar, të tjera mbeten ende për t’u zbuluar e promovuar.

BalkanInsight ka bërë renditjen e 20 zonave piktoreskte të natyrës dhe dorës së njeriut, që duhet të vizitohen dhe në to dy janë në Kosovë dhe tri në Shqipëri.

Liqeni Orlovacko, Bosnjë

Gjiri i Gjipesë, Shqipëri

Ujëvara e Sotirës, Gramsh, Shqipëri

Lugina e Kelmendit, Shqipëri

Klinje, Bosnjë

Sutjeska, Bosnjë

Mali Rhodope, Bullgari (Vendbanim i lashtë)

Sinomorets, Bullgari

Muzeu i Evolucionit, Kroaci

Qyteza Lastovo, Kroaci

Shpella e Gadimes, Kosovë

Ulpiana, Kosovë (Vendbanim i lashtë)

Godinje, Mali i Zi

Ura Tara, Mali i Zi

Qyteza Perast, Mali i Zi

Gura Portitei, Rumani

Kështjella Poenari, Rumani (vendfrymëzimi i autorit të Drakulas)

Lopatari, Rumani (fenomeni i zjarreve të përhershme)

Lumi Gradac, Serbi

Ovcarsko Kablarska, Serbi