Kosova

560 milionë euro remintenca për 9 muaj

Diaspora shqiptare vazhdon të kontribuojë në Kosovë në fusha të ndryshme dhe ka qenë në vazhdimësi krucial për mirëqenien ekonomiko-sociale në Kosovë.

Ky kontribut ende po vazhdon të ketë rol të rëndësishëm, përcjell albinfo.ch.

Reimitencat edhe gjatë vitit 2017 kanë vazhduar të rritën. Për nëntë muaj remitencat janë rritur mbi 11 për qind krahasuar me përudhën e njëjtë të vitit 2016.

“Remitencat e pranuara në Kosovë deri në shtator 2017 kanë arritur vlerën prej 560.7 milionë euro, që paraqet një rritje vjetore prej 11.1 për qind”, ka treguar ushtruesi i detyrës së Guvernatorit Fehmi Mehemti në konferencën e fundit për ketë vit të BQK-së.