Lajme

8 marsi, marshimi i grave në Tiranë për të drejta e tyre

Nën moton “e kthejmë shtypjen në fuqi” ndryshe nga një vit më parë gratë kanë vendosur të protestojnë kundër diskriminimin që i bëhet gruas.

Në ditën e sotme në Tiranë një grup vajzash dhe grash kanë bërë një marshim në Kuadër të Ditës Ndërkombëtare të grave, transmeton albinfo.ch.

Ato e kanë nisur marshimin me pankarta në duar nga Drejtoria e Policisë deri tek Kryeministria në kërkim të të drejtave të tyre.

Kujtojmë që këtë marshim e patën paralajmëruar më herët përmes një psotimi në rrjetet sociale ku shkruanin: ‘Është momenti të luftojmë për të drejtat tona duke prishur barrierat dhe muret imagjinare qe na janë imponuar nga ideologjia dhe sistemet shtypëse. Është momenti të tregojmë të gjithë solidaritet dhe të bashkëpunojmë. Prandaj në datën 8 Mars marshojmë për barazi, edhe gjinore’.

Nën moton “e kthejmë shtypjen në fuqi” ndryshe nga një vit më parë gratë kanë vendosur të protestojnë kundër diskriminimin që i bëhet gruas.

“E kthejmë shtypjen në fuqi” me këtë moto gratë dhe vajzat kanë protestuar në kuadër të ditës ndërkombëtare të grave dhe vajzave. /Albinfo.ch.

03-3.jpg

 

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI