Lajme

95 të arrestuar pas një proteste mjedisore në Vjenë

Policia bëri 95 arrestime të përkohshme, ndërsa oficerët pastruan vendin e një proteste në veri të Vjenës, tha policia, njofton albinfo.at.

Disa aktivistë të klimës kishin pushtuar kantierin e ndërtimit të një rruge të planifikuar, Stadtstrasse, e cila ka qenë në qendër të kritikave nga grupet mjedisore.

Sipas autoriteteve vjeneze, rreth 100 aktivistë pushtuan kontejnerë ndërtimi dhe bllokuan pajisjet. Zona u pastrua në orët e para të pasdites, por janë planifikuar të tjera protesta për ditët në vijim.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI