Lajme

Aksidente për shkak të borës në kantonin Zug

Rrugët e mbuluara nga bora në kantonin e Zug jo vetëm që i mbajtën të zënë punonjësit e shpëtimit gjatë fundjavës, por shkaktuan edhe aksidente të shumta. Siç njofton policia e Zugut, në rrugët e Zugut kanë ndodhur 15 aksidente trafiku.

Zjarrfikësve iu desh të largonte edhe shumë pemë të rrëzuara. Pemët që bllokuan rrugët dhe shtigjet u sharruan dhe u pastruan nga zjarrfikësit lokalë.

Pas fundjavës së akullt, të hënën do të mbetet i ftohtë i ashpër me temperatura shumë nën zero. Sipas Meteo News, temperaturat në Engadine mund të arrijnë minus 20 gradë. Sipas shërbimit të motit, gjatë gjithë ditës mbetet i ftohtë i akullt: termometri nuk ngrihet mbi 0 gradë në shumë vende gjatë gjithë ditës.

Ndërsa bora bie herë pas here në perëndim dhe jug, pjesa tjetër e motit mbetet kryesisht e thatë.