Lajme

Aksidenti në Kroaci, lirohet shoferi i autobusit

Shoferi i autobusit, i cili shkaktoi aksidentin fatal të 25 korrikut në Slavonski Brod të Kroacisë, në të cilin vdiqën 10 kosovarë, është liruar.

Shoferi 52-vjeçar fillimisht ishte ndalur për një muaj paraburgim nga gjykata e Slavonksi Brodit dhe se paraburgimi iu zgjat deri më 22 nëntor.

Kosova dhe Kroacia s’kanë marrëveshje për bashkëpunim në procedurë penale që parasheh ekstradimin reciprok të shtetasve për ndjekje penale.

Nga aksidenti fatal i 25 korrikut lëndime kishin pësuar edhe 20 persona të tjerë.