Lifestyle

Aktoret suedeze, protestë kundër abuzimit seksual

Rreth 700 aktore dolën nëpër skena të shumta teatrale në gjithë Suedinë për të lexuar tregime anonime të grave që kishin përjetuar sulme e ngacmime seksuale në industrinë e filmit dhe teatrit, transmeton albinfo.ch.

Javën e shkuar një letër e nënshkruar nga 704 aktore kritikonte abuzimin seksual brenda industrisë së filmit e të muzikës në Suedi.

Në teatrin Sodra në Stokholm, mbretëresha suedeze Silvia, princesha Victoria dhe ministrja e Kulturës dhe Demokracisë, Alice Bah Kuhke, ishin në mesin e audiencës për të dëgjuar aktoret duke lexuar letrat anonime të abuzimeve.