Shqipëria

Ambasada e Zvicrës mbështetë projektet e arsimit profesional në Shqipëri

Ambasada e Zvicrës në Shqipëri dhe Mjnistria e Financave dhe Ekonomisë së Shqipërisë kanë rritur bashkëpunimin në fushën e arsimit.

“Së bashku më të fortë: dy projektet tona për arsimin profesional harmonizojnë punën për një impakt më të mirë. ‘Zhvillimi i Aftësive për Punësim’ dhe Aftësi për Punë S4J – të zbatuara nga UNDP Albania, Swisscontact dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë – nisin një bashkëpunim në mbështetje të sektorit të arsimit profesional në Shqipëri për 2023-2027.  Ky harmonizim shkon drejt përmirësimit të aftësive dhe mundësive për punësim fitimprurës dhe të denjë për të rinjtë”, thuhet në njoftimin e ambasadës zvicerane në Shqipëri, përcjell albinfo.ch.