Kosova

ASK: Rritje e numrit të vizitorëve në Kosovë

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka përgatitur publikimin vjetor të Statistikave të Hotelerisë për vitin 2023.

Në kuadër të hulumtimit të Hotelerisë dhe Turizmit, në vitin 2023, numri i vizitorëve (vendorë dhe të huaj) ishte 621,486, prej tyre 42,4%, ishin vendorë dhe 57,5% ishin të jashtëm.

“Numri i netqëndrimeve ishte 1,547,462, prej tyre 51,7% nga vendorët dhe 48,2% nga të huajt. Numri i vizitorëve dhe net qëndrimeve 2019 – 2022. Në vitin 2023 numri i vizitorëve vendorë është rritur për 61,9% në raport me vitin 2022, netqëndrimet e vizitorëve vendorë janë rritur për 199,0%. Kemi rritje te vizitorëve të jashtëm për rreth 20,2%, kurse netqëndrimet e vizitorëve të jashtëm janë rritur për 37,0% në raport me vitin 2022″, shkruan në njoftimin zyrtar.