Lajme

Austria po ashpërson sërish dënimet për shpejtësitë ekstreme

Në Austri, pasojat për garuesit ekstrem po vështirësohen. Duke filluar nga muaji mars, ka kërcënim për humbjen e veturës në rast të shkeljeve të shpejtësisë.

Shoferët e shpejtësisë ekstreme rrezikojnë të humbasin automjetet e tyre në rrugët austriake nga 1 marsi. Rregulloret e trafikut rrugor parashikojnë që nëse kaloni shpejtësinë prej më shumë se 80 km/h në zonën lokale dhe 90 km/h jashtë qytetit, makina mund të konfiskohet, përcjell albinfo.at.

“Ka një shpejtësi me të cilën makina bëhet armë”, tha ministrja austriake e Transportit, Leonore Gewessler (Të Gjelbrit). (imazhi i arkivit)

Makina pastaj mund të nxirret në ankand. Nëse tashmë ekziston një dosje përkatëse penale, për shembull, përmes pjesëmarrjes në gara të paligjshme të makinave, konfiskimi dhe pranimi përfundimtar janë të mundshme nëse shpejtësia tejkalon më shumë se 60 km/h në zonat urbane dhe 70 km/h jashtë zonave urbane.

Vetëm javën e kaluar policia në shtetin austriak të Tirolit kapi dy shpejtësi. Në autostradën Brenner (A13), një patrullë civile kapi një gjerman 18-vjeçar, duke bërë 164 km/h në një zonë 60 km/h. Në Kössen (rrethi Kitzbuhel), një holandez 27-vjeçar po udhëtonte me 105 km/h në vend të shpejtësisë së lejuar prej 50 km/h.