Lajme

Austriakët po udhëtojnë jashtë shtetit për t’i mbushur veturat me naftë

Hungaria dëshiron të frenojë këtë rrjet :turizmi” për austriakët

Ndërsa çmimet e karburantit rriten, shumë austriakë e kanë gjetur veten duke ikur nga kufijtë, qoftë edhe për një kohë të shkurtër, për të blerë benzinë në vendet fqinje, përfshirë Hungarinë, njofton albinfo.at.

Tani, Hungaria dëshiron të frenojë të ashtuquajturin “turizëm tankesh” dhe vetëm automjetet me targa hungareze do të mund të blejnë karburant me çmime më të ulëta, raportoi Kurier, duke cituar deklaratat e dhëna nga kancelari Gergely Gulyas, të njoftuara në një konferencë shtypi në Budapest.

Megjithatë, masa ka të ngjarë të shkelë parimin e trajtimit të barabartë të Bashkimit Evropian. /Albinfo.at


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI