Lajme

Partneritet mes studentëve të Universitetit të Lucernit dhe atyre nga Maqedonia

Sot u shënua fillimi i javës së dytë përforcuese në Shtip mes studentëve nga Universiteti i Shkencave dhe Arteve të Aplikuara të Lucernit dhe Universitetit 🇲”Goce Delchev”, përcjell albinfo.ch.

Ky partneritet midis universiteteve ofron mundësi të paçmueshme për studentët nga të dyja vendet për të vënë në praktikë njohjet akademike.

Bashkëpunimi me kompanitë private fuqizon studentët, duke i përgatitur më mirë për tregun e punës. Gjithashtu ndihmon në rritjen e perspektivave të biznesit dhe zhvillimit profesional për të rinjtë në rajonin e Shtipit dhe mund të shërbejë si një model për rajonet e tjera.

Zëvendësshefi i Misionit, Lucien Aegerter, ndihmoi për nisjen dhe vuri në dukje rolin vendimtar të nxitjes së bashkëpunimit, inovacionit dhe suksesit!  Ai u uroi studentëve dhe kompanive një javë shkëmbimi shumë produktive përpara.