Lajme

BE mbështet demokracinë dhe të drejtat e njeriut me fondin prej 119.5 milionë euro

Pas Javës Botërore 2021 dedikuar Demokracisë, Bashkimi Europian ka lajmëruar 5 aksione, që mbajnë vlerën e €119.5 milionë eurove, të cilat kanë qëllim të nxisin demokracinë dhe promovimin e të drejtave të njeriut në të gjithë botën gjatë vitit 2021.

“Zhvillimet e qëndrueshme dhe mundësitë e barabarta varen nga demokracia: institucione të forta demokratike, përfshirja sociale dhe shoqëritë e angazhuara,” – tha Komisioneria për Partneritetin Global, Juta Urpilainen.

Komisioneria tha gjithashtu se ajo ishte “krenare që BE do të vazhdojë të mbështesë zyrën e OKB për të drejtat e njeriut, për të ndihmuar në fuqizimin e organizatave dhe shoqërive civile lokale si dhe aktivistët për demokraci dhe të drejtat e njeriut, të rinjve dhe grave nëpër botë.”

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI