Lajme

BioNTech dhe Pfizer pritet të prodhojnë 2.5 miliardë doza të vaksinave

Kompania farmaceutike gjermane BioNTech njoftoi se në vitin 2021 planifikon të prodhojë 2.5 miliardë doza vaksinash të zhvilluara në bashkëpunim me amerikanen, Pfizer, e cila është 25 për qind më shumë sesa ishte paralajmëruar më parë.

Kapaciteti i prodhimit duhet të rritet falë optimizimit të procesit të prodhimit, zgjerimit të rrjetit të prodhimit dhe miratimit për të marrë gjashtë doza vaksinash nga një shishe, shpjegoi kompania në një deklaratë.

BioNTech gjithashtu tha se ata kishin dorëzuar më shumë se 200 milionë doza në gjithë botën me partnerin e tyre deri më 23 mars, dhe se ata gjithashtu kishin nënshkruar urdhra për shpërndarjen e 1.4 miliard vaksinave në vitin 2021.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI