Kosova

Çfarë ka eksportuar dhe importuar Kosova më së shumti?

Shteti i Kosovës ka eksportuar më shumë artikuj që përbëjnë metalet bazë dhe artikujt prej tyre, ndërkaq më së paku ka eksportuar pajisjet mekanike dhe elektrike, përcjell albinfo.ch.

“Sipas të dhënave të grupeve kryesore të eksportit:

20.2% e përbëjnë artikujt e ndryshëm të prodhuar;

16.5% e përbëjnë metalet bazë dhe artikujt prej tyre;

12.9% e përbëjnë plastika, goma dhe artikujt prej tyre;

11.4% e përbëjnë produktet minerale;

9.8% e përbëjnë ushqimet e përgatitura, pijet dhe duhani;

5.5% e përbëjnë tekstili dhe artikujt prej tekstili;

5.4% e përbëjnë makineria, pajisjet mekanike dhe elektrike, etj”, njofton ASK-ja.

Nga ana tjetër, sa i përket importit, përbëjnë produktet minerale, kurse më së paku ka importuar produkte nga plastika, goma dhe artikujt prej tyre.

Sipas të dhënave të grupeve kryesore për import:

17.8% e përbëjnë produktet minerale;

12.9% e përbëjnë ushqimet e përgatitura, pijet dhe duhani;

11.9% e përbëjnë makineritë, pajisjet mekanike dhe elektrike;

10.0% e përbëjnë mjetet e transportit;

8.4% e përbëjnë metalet bazë dhe artikujt prej tyre;

6.2% e përbëjnë produktet e industrisë kimike;

5.0% e përbëjnë plastika, goma dhe artikujt prej tyre etj., njofton ASK-ja.