Financa

Cila është familja, pasuria e së cilës rritet me 3 milionë dollarë në orë?

Ju mund të habiteni, por pasuria e familjes Walton, e cila trashëgoi zinxhirin më të madh të shitjes me pakicë në botë, u rrit me 3 milionë dollarë në orë vitin e kaluar.

Po, shuma është mbresëlënëse, por të mos harrojmë se trashëgimtarët e Sam Walton, i cili bleu dyqanin e tij të parë në vitin 1945, tashmë kanë 11,000 dyqane në të gjithë botën.

Pandemia e koronavirusit vonoi festimin vjetor të kompanisë, por shtoi më shumë se 25 miliardë dollarë për pasurinë e Walton. Familja tani ka më shumë se 100 miliardë dollarë më shumë se familja e ardhshme më e pasur në botë.

Pasuria totale e 25 familjeve më të pasura në botë vlerësohet në 1.4 trilion dollarë, sipas Bloomberg.

Njeriu më i pasur në botë, Jeff Bezos, pasuria e të cilit vlerësohet në 187 miliardë dollarë, do të ishte në vendin e dytë në renditje, por sipas metodologjisë, renditja aktuale përjashton të pasurit e gjeneratës së parë, si dhe ata që janë trashëgimtarë të vetëm të shtetit përkatës, përcjellalbinfo.ch.

Shumë nga familjet më të pasura në botë tashmë janë më të pasura se një vit më parë. Mukesh Ambani ka arritur të tërheqë më shumë se 20 miliard dollarë investime në muajt e fundit, duke rritur aksionet e kompanisë së tij dhe duke rritur pasurinë e tij me 61% nga 12 muaj më parë.

Familja Ori-Hoffmann në Zvicër raportoi një rritje prej 24% të pasurisë së tyre, falë një rritje të aksioneve të kompanisë së tyre farmaceutike Roche, kryesisht për shkak të shitjes së testeve Covid-19, përcjell albinfo.ch.

Familje të tjera humbën shumë para, siç është familja Koç, 15 miliardë dollarë. Megjithatë, krizat krijuan mundësi serioze dhe familja arriti të investojë 200 milion dollarë në pasuri të paluajtshme, të cilat ata morën me qira.

Rënia më e madhe u regjistrua në familjen Van Damme, De Spoelberch, De Mavius, i cili zotëron prodhuesin e birrës Anheuser-Busch InBev, e cila humbi 16 miliardë dollarë si rezultat i konsumit të ulët të birrës në muajt e fundit.

 

10 familjet më të pasura në botë:

 

  1. Albrecht (Gjermani) – 41 miliard dollarë

 

Kompania: Aldi

 

  1. Bohringer, von Baumbach (Gjermani) – 45,7 miliardë dollarë

 

Kompania: „Boehringer Ingelheim“

  1. Johnson (SHBA) – 46.3 miliardë dollarë

 

Kompania: „Fidelity Investments“

 

  1. Wertheimer (Francë) – 54.4 miliardë dollarë

 

Kompania: Chanel

 

  1. Hermes (Francë) – 63.9 miliardë dollarë

 

Kompania: Hermes

 

  1. Ambani (Indi) – 81.3 miliardë dollarë

 

Kompania: Industries Reliance

 

  1. Al Saud (Arabia Saudite) – 95 miliardë dollarë

 

Kompania: N / A

 

  1. Koch (SHBA) – 109,7 miliardë dollarë

 

Kompania: Koch Industries

 

  1. Marsi (SHBA) – 120 miliardë dollarë

 

Kompania: Marsi

 

  1. Walton (SHBA) – 215 miliardë dollarë

 

Kompania: „Walmart“.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI