Lajme

Cilët faktorë shoqërorë ndikojnë në mundësinë e përsëritjes së një viti shkollor

Vetëm 1.3% e studentëve në Zvicër duhet të përsërisin një vit ndërmjet klasave të treta dhe të teta të shkollës fillore, sipas Zyrës Federale të Statistikave, e cila të enjten publikoi studimin e parë, përcjell albinfo.ch.

Çdo nxënës i 75-të nuk diplomohet dhe duhet të përsërisë një klasë, me djemtë pak më shumë të ngjarë që ta bëjnë këtë sesa vajzat (1.5% kundrejt 1.2%).

Fëmijët që emigruan në Zvicër pas ditëlindjes së tyre të gjashtë kanë një normë përsëritjeje prej 2.8%. Vetëm 1.1% e zviceranëve të lindur në Zvicër duhet të pushojnë një vit.

Perspektivat janë gjithashtu më pak të mira për fëmijët e prindërve që kanë përfunduar vetëm arsimin e detyrueshëm. Rreziku i tyre për të pasur nevojë të përsërisin një vit është 2.1%. Shifra bie në 0.7% për fëmijët e prindërve që kanë të paktën një diplomë universitare.

Dallime të mëdha ekzistojnë gjithashtu midis kantoneve, si dhe midis bashkive dhe shkollave në secilin kanton, sipas raportit.

Vetëm 0.9% e fëmijëve në kantonin italishtfolës Ticino duhet të përsërisin një vit. Në Zvicrën frëngjishtfolëse shifra është 1.8% dhe në pjesët e vendit që flasin gjermanisht dhe romanisht është 1.2%, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI