Muzikë

Cili shtet ka më së shumti fitore në Eurovision?

Kuriozitet

Deri më tani, Irlanda dhe Suedia kanë më së shumti fitore, me nga shtatë tituj. Irlanda është i vetmi vend që ka arritur të bëjë tri fitore radhazi – në 1992, 1993 dhe 1994.

Pas tyre vijnë Franca, Luksemburgu, Mbretëria e Bashkuar dhe Holanda me nga pesë, Izraeli ka katër dhe Zvicra ka tri fitore.