Integrimi

Deni Hoxha, shtetasi i parë i huaj që punon në qeverinë e prefekturës në Japoni

Studenti shqiptar Harvard, Deni Hoxha (20 vjeç),  vitin e dytë filloi punën zyrën e qeverisë prefekturale Mie, Japoni. 

Kjo mundësi është realizuar me ndërmjetësimin e stafit zyrën e prefekturës dhe Universitetit Harvardit. Hoxha do punojë  Departamentin e Financës dhe Turizmit, si dhe promovimin e zonës për rreth 8 javë. 

Është hera e parë prefektura Mie pranon një shtetas huaj. Hoxha studion për Ekonomi dhe Shkenca Politike. 

Unë jam i interesuar për kulturën japoneze shumë veçantë dhe historinë dhe vendosa pranoj ofertën për qenë Japoni gjatë pushimeve verore”, thotë ai. 

Hoxha është takuar edhe me guvernatorin e zonës Mie, Eikei Suzuki,  e ka falënderuar për zgjedhjen. Ai theksoi se Mie gjithashtu ka qenë vendi ku është mbajtur Samiti G7. bashku, ata folën edhe për vizionin e guvernatorit, Universitetin Harvard si dhe origjinën  shqiptare. 

Hoxha tha për Agjencinë Telegrafike Shqiptare (ATSH) se do marrë pjesë trajnime zyrën turistike prefekturës deri 7 qershor dhe pas përsëri gusht. Stafi do mësojë aktivitete tilla si promovimi i turizmit dhe do bashkëpunojë duke shpërndarë informacion, si dhe duke përdorur rrjetet sociale, përcjell albinfo.ch. 

Deni gjithashtu do vizitojë qytete ndryshme Japoni gjatë punës. 

Unë isha i shqetësuar, por unë do doja t’ju falënderoj për pritjen tuaj ngrohtë dhe dëshiroj thelloj njohuritë e mia për Japoninë, dëshiroj krijoj një marrëdhënie midis prefekturës dhe Universitetit Harvardit, si dhe midis shteteve tona Shqipëri-AmerikeJaponi”, tha Hoxha, i cili u takua me guvernatorin Suzuki. 

Guvernatori Suzuki u shpreh se, “jam shumë i lumtur sepse dua pranoj njerëz te trajnuar jashtë”. Pas prezantimit prefekturës, ai tha: “Unë shpresoj se ju do bëheni tifozë i Mie dhe do bashkëpunoni shpërndarjen e informacionit dhe promovimin e zonës. 

Për shqiptarin Deni Hoxha ka shkuar një nga gazetat prestigjioze Japoni “The Ise Shimbun”. 

Ai është i njohur për publikun shqiptar, pasi kur ishte vetëm 17 vjeç themeloi organizatën “Team Albanians”, me qëllim promovimin e vlerave dhe turizmit shqiptar jo vetëm Shtetet e Bashkuara Amerikës, por edhe botë. 

Në kohën kur Barak Obama ishte në krye të Shtëpisë së Bardhë, Deni ishte një nga 4 studentët e përzgjedhur nga gjithë SHBA-ja, i cili foli rreth studimeve në Jordani përpara Departamentit të Shtetit. Po ashtu, studenti shqiptar në SHBA themeloi organizatën studentore shqiptare në Universitetin Harvard, më 2017. 

Deni Hoxha është një nga figurat që po nderon emrin e Shqipërisë kudo në botë.