Kosova

Dhjetëra-mijëra vizitorë në Kosovë këtë verë

Hotelet e Kosovës këtë vit pranuan njē numër të konsiderueshëm të vizitorëve. 

Bazuar në të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës për muajin qershor 2022, numri i vizitorëve vendorë dhe të huaj ishte 37 292, prej tyre 30.59% ishin vizitorë vendorë dhe 69.41% ishin të jashtëm, ndërsa numri i net-qëndrimeve ishte 64 271, prej tyre 25.36% nga vendorët dhe 74.64% nga të huajt, transmeton Albinfo.ch.

Prishtina prin me numrin më të madh të vizitorëve dhe net-qëndrimeve të tyre me gjithsesj 16 989 vizitorë dhe 29 626 net-qëndrime.

Numri më i madh i vizitorëve të huaj fokusohet në Prishtinë, Pejë, Prizren e kështu me radhë. Kurse, sa u përket vizitorëve të huaj, numri më i madh i tyre ishte nga Shqipëria, Gjermania, Turqia etj.