Integrimi

“DiasporaFlet” sonte në Vjenë

Në këtë takim do të prezantohet projektligji për Diasporën nga ana e përfaqësuesve të Ministrisë së Diasporës, si dhe me një fjalë rasti do të paraqitet edhe Ambasadori i Shqipërisë në Austri, z.Bimo

Në kuadër të takimeve me bashkatdhetarët tanë nëpër shtete të ndryshme të Evropës, “DiasporaFlet” sot do të mbajë takim në Vjenë.

Në këtë ngjarje, përfaqësuesit e Germin-it do të shpalosin programin Dialogu i Strukturuar për të Drejtat e Diasporës, si dhe do të prezantohet misioni dhe puna e disa individëve/organizatave dhe bizneseve shqiptare në Austri, thuhet në njoftimin e Germin-it, përcjell “albinfo.ch”.

Mësohet se në këtë takim do të prezantohet projektligji për Diasporën nga ana e përfaqësuesve të Ministrisë së Diasporës, si dhe me një fjalë rasti do të paraqitet edhe Ambasadori i Shqipërisë në Austri, z.Bimo.

Të kontaktuar nga albinfo.ch, përfaqësuesit e Germin-it theksuan se formati i takimeve “DiasporaFlet” është i ndarë në dy pjesë:

“Pjesa e parë është e mbyllur ku fokusi i temave është për të diskutuar rreth të drejtave politike dhe sociale të diasporës, ndërsa pjesa e dytë është format i hapur ku do të jetë në dispozicion një mikrofon i hapur për të gjithë të pranishmit të cilët mund të ngrinin zërin për tema të ndryshme”.

Sipas tyre, në këtë takim do të janë të ftuar 2-3 persona të komunitetit tonë për të kaluar pastaj në tema që lidhen direkt me komunitetin shqiptarë në Austri.

Takimi “DiasporaFlet në Vjenë” do të filloj nga ora 19:00, në Universitetin Ekonomik të Vjenës.