Ekonomi

Dobësohet Bitcoin

Bitcoin ra në nivelin e 13 muajve më parë gjatë tregtimit të sotëm.

Kriptovaluta ka arritur në 5,165 dollarë, më e ulët që nga 18 tetori 2017, raporton ‘CoinDesk’.

Pak më vonë Bitcoin ktheu një pjesë të çmimit dhe gjatë përgatitjes së materialit tregtohej për shumën prej 5,198.40 dollarë amerikanë, sipas “CoinMarketCap”.

Në bazë vjetore, Bitcoin ra me 32%, sepse në këtë ditë 12 muaj më parë çmimi ishte në shumën prej 7,600 dollarësh me të holla.

Kështu, kapitali i tregut i kriptovalutave shënoi rënie në minimum sikur 13 muaj më parë, ose deri në 169 miliardë dollarë.

Vetëm në 5 ditët e fundit kapitali i tregut është ulur me 30 miliardë dollarë.