Shqipëria

Ekspedita arkeologjike në Shqipëri, me ndihmën e Universitetit të Gjenevës

Gjatë muajit shtator vizitorët në P.A. Orik, kanë mundësinë të ndjekin nga afër punën e arkeologëve dhe zbulimet e reja arkeologjike

Vijojnë gërmimet arkeologjike të projektit arkeologjik shqiptaro-zviceran të Institutit të Arkeologjisë së Tiranës dhe Universitetit të Gjenevës së Zvicrës, të cilat po kryhen në bashkëpunim me DRKK Vlorë, në parkun arkeologjik të Orikut.
Gërmimet e këtij viti janë fokusuar në pjesën veriore të fontanës monumentale, gërmimin dhe gjurmimin e fortifikimit antik, si dhe zbulimin tërësor të kishës mesjetare.
Gjatë muajit shtator vizitorët në PA Orik kanë mundësinë të ndjekin nga afër punën e arkeologëve dhe zbulimet e reja arkeologjike, thuhet në një njoftim të bërë nga PA Orik.