Lajme

Euro, në rënie të lirë, frangu vazhdon të rritet

Frangu zviceran, në nivel më të fortë kundrejt euros

Euro vazhdon sërish të bie në raport me frangun zviceran. Arsyeja për këtë është ekonomia e dobët në eurozonë dhe inflacioni i lartë i vazhdueshëm. Ky trend ka të ngjarë të vazhdojë. Sipas ekspertëve, SNB do të shpallë rritjen e radhës të normës bazë të interesit javën e ardhshme, përcjell albinfo.ch.

Frangu po rritet nga një rekord në tjetrin kundrejt euros. Në orët e para sot monedha e përbashkët euro është 1.05 € në raport me 1 frang.

Shkaku i dobësimit të euros këtë javë është mbi të gjitha inflacioni i lartë dhe recesioni i afërt në zonën e përbashkët ekonomike.

 

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm