Bota

Fakte interesante për qiratë në Nju Jork

Qyteti i Nju Jork-ut është qyteti më i madh në SHBA dhe ka një treg strehimi në mënyrë të barabartë. 

Qiraja mesatare në Manhatan është më shumë se $ 3,000, dhe çmimet në qarqet e tjera i afrohen po kësaj shume, transmeton Scan. 

Ka shumë gjëra rreth tregut të banesave të New York-ut që do t’ju bënte të mendoni dy herë për të shkuar në qytet, përcjell albinfo.ch.   

Ja disa fakte që tregojnë jetën e shtrenjtë të New York-ut:   

-Mesatarja e qirasë në New York është sa 82% e pagës mesatare amerikane. 

-Më shumë njujorkezë paguajnë qira se sa numri i njerëzve që jetojnë në qytetin e Los Angelos-it.   

-Stadiumi Yankee nuk mund të mbaj të gjithë njujorkezët që janë të pastrehë. 

-Shtëpitë në Manhattan aktualisht qëndrojnë në treg shitjeje për një mesatare prej katër muajsh. 

-Edhe lagja më e lirë e Manhatanit ka një qira mesatare prej më shumë se $ 1,600 

-Vetëm në një pjesë të qytetit qiraja është zvogëluar vitin e kaluar. 

-Përqindja e shtëpive për shitje është rritur me 11.7%. 

-Më shumë se 1 milion njujorkezë jetojnë në varfëri.