Ekonomi

Forcohet ekonomia gjermane, sidomos në ndërtimtari

Të gjithë sektorët e ekonomisë gjermane përjetuan rritje në tremujorin e dytë të vitit 2018, sipas statistikave të hollësishme të publikuara sot, gjë që tregon se vendi ka fuqinë për t’u marrë me barrierat tregtare të SHBA-së.

Shpenzimet e qeverisë, investimet dhe konsumi privat nxitën rritjen në periudhën prill-qershor, sipas të dhënave që konfirmojnë vlerësimin fillestar të rritjes së PBB-së prej 0.5 për qind, njofton agjencia Reuters, përcjell albinfo.ch.

3Cwpan style=”font-size: 16.0pt; font-family: ‘Helvetica’,sans-serif;”>Investimet në sektorin e ndërtimit dhe të konsumit të shtetit shënuan rzitjej Më të lartë prej 0.6%. Konsumi privat rritet për tetëmbëdhjetë muaj rresht.

Këto shifra konfirmuan trendin e mbështetjes gjithnjë e më të fuqishme në drejtuesit e rritjes së vendit, si ekonomia më e madhe e Evropës, pasi eksportet janë më të dobëta.

Byroja Federale e Statistikave, Destatis, tha se eksportet në tremujorin e parë u rritën me 0.7 për qind, ndërsa importet u rritën me 1.7 për qind, shkruan albinfo.ch.

 


 Të tjera nga Ekonomi