Lajme

Franca vazhdon të jetë e para për investimet e huaja në Evropë

Franca ka numrin më të madh të investimeve të huaja. Kjo i sjell vendit prestigj, por ndikimi i tyre në rritjen ekonomike të vendit nuk është shumë i madh.

Douvrin Billy-Berclau në Hauts-de-France në veri është shndërruar në një kantier të madh ndërtimi. Rreth 1,000 punëtorë janë duke punuar me shpejtësi për të përfunduar të parën nga tri sallat e mëdha të fabrikës, ku do të prodhohen qelizat e baterive për makinat elektrike. Është fabrika e parë e këtyre përmasave në Francë.

Projekti prej tre miliardë eurosh, i quajtur Automotive Cells Company (ACC), po ndërtohet nga prodhuesi evropian i makinave Stellantis, prodhuesi gjerman i makinave Mercedes dhe gjiganti francez i energjisë Total Energies. Deri në 2,000 vetë pritet të punojnë këtu një ditë. Dhe është vetëm njëri nga projektet e shumta të Francës me pjesëmarrje të huaj./Reuters