Lajme

Frangu, një nga monedhat më të forta në botë, është dobësuar me 1 për qind

Frangu dobësohet pas rënies së normës së interesit

Pasi Banka Kombëtare e Zvicrës uli normën e interesit nga 1.75 në 1.50 për qind të enjten, frangu, një nga monedhat më të forta në botë, është dobësuar me 1 për qind, përcjell albinfo.ch.

Si rezultat, dollari amerikan fitoi pak vlerë kundrejt frangut.

Dhe krahasuar me euron, monedha zvicerane ra në nivelin më të ulët të tetë muajve prej 1.02220.