Tematike

Frekuentimi i kinemasë zvicerane i afrohet niveleve para pandemisë

Adhuruesit e filmave zviceranë po vërshojnë sërish në kinema, pasi pjesëmarrja është rritur me 30% nga viti në vit, nga 6 milionë në 7.8 milionë pranime, sipas shoqatës së industries ProCinema, shkruan swissinfo.

Kjo shifër është vetëm 10% larg shifrave para pandemisë.

“Shpresojmë të kthehemi vitin e ardhshëm në rezultatet e vitit 2019”, tha René Gerber, sekretari i përgjithshëm i ProCinema.

Avatar: The Way of the Water regjistroi mbi një milion hyrje, Barbie 640,000 dhe Super Mario Bros Movie 560,000.

Me një pjesë tregu prej 5.6% (419,058 pranime), filmat zviceranë mbeten në një nivel të qëndrueshëm.

Numri i kinemave ka mbetur afërsisht konstant që nga viti 2019: ProCinema ka 605 kinema krahasuar me 609 katër vjet më parë. Numri i vendeve të disponueshme u ul vetëm pak, nga 101,739 (2019) në 97,455 (2023).