Kosova

FSK nënshkruan marrëveshje me Ushtrinë britanike

Për të zbarkuar bashkë në misione ushtarake

Sot është nënshkruar deklarata e përbashkët ndërmjet Kosovës dhe Mbretërisë së Bashkuar për bashkëzbarkime të forcave të dy vendeve në misione ushtarake, përcjell albinfo.ch.

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, gjatë vizitës zyrtare në Mbretërinë e Bashkuar u prit në Ministrinë e Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar dhe Irlandës Veriore nga ministri i Forcave të Armatosura dhe Veteranëve, James Heappey.

Ky takim, përveç konfirmimit të mbështetjes nga ana e Mbretërisë së Bashkuar në synimet e Kosovës për integrim në NATO, i paraprinë edhe planit të Kosovës të bashkëpunimit për vitet në vijim.“Në kuadër të këtij bashkëpunimi është nënshkruar deklaratë e përbashkët ndërmjet ministrave për bashkëzbarkimin e FSK-së me Ushtrinë britanike në misionet ku angazhohet Mbretëria e Bashkuar me trupat e saj ushtarake”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Mbrojtjes.

Gjithashtu, gjatë takimit, ministri Mehaj ofroi mbështetje me të gjitha kapacitetet në kuadër të përpjekjes për të ndihmuar Qeverinë dhe popullin e Ukrainës si dhe ritheksoi qëndrimet tona kundër agresionit rus në Ukrainë.

Deklarata e përbashkët për bashkëzbarkim është e arritur shumë e madhe e Republikës së Kosovës, e cila rikonfirmon fuqishëm besueshmërinë e plotë të Mbretërisë së Bashkuar dhe Qeverisë së saj në Ministrinë tonë të Mbrojtjes dhe kapacitetet e forcave tona”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI