Ekspozita

Gjenevë: Ekspozita e artistit pamor kosovar, Petrit Halilaj, në muzeun e ICRC-së

Drejtoresha e ekspozitave dhe koleksioneve në Muzeun Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe, Elisa Rusca, ka bërë të ditur se po prezantohet një ekspozitë me artistin pamor kosovar Petrit Halilaj, me titull ‘Histori të papërfunduara, shumë vullkanike mbi këtë pendë jeshile’ në Kryqin e Kuq Ndërkombëtar dhe Muzeu i Gjysmëhënës së Kuqe, në Gjenevë, Zvicër, shkruan albinfo.ch.

Në zemër të Vitit të Shëndetit Mendor, muzeu i ICRC-së prezanton një shfaqje solo të artistit Petrit Halilaj me një projekt të konceptuar në vitin 2021 nga galeria e artit Tate St Ives në Mbretërinë e Bashkuar që është ripërshtatur në Gjenevë.

Ekspozita do të jetë e hapur deri më datë 17.09.2023.

ID 11494504

We opened in Geneva, ✨Unfinished Histories✨ Very volcanic over this green feather 🪶curated at the International Red Cross and Red Crescent Museum by Elisa Rusca, based on the original presentation curated by Anne Barlow @annebarlow7 , with Giles Jackson @tatestives. Truly grateful to the amazing teams from @redcrossmuseum and the Berlin studio. Thank you also galleries @chertluedde @galeriemennour @kurimanzutto 🪶. This project is more then an exhibition for me, every time I have had chance to show it is relevant for different reasons. Thank you again to Eliza Rusca for the invitation ✨🦚💭🌊🥰🪶25.05-17.09.2023🦚.

https://www.albinfo.ch/fr/vernissage-de-lexposition-petrit-halilaj-histories-inachevees/?fbclid=IwAR1gHJSUsfW-oG6e2DQn5MOFYtzKawhVa9YeCkVIj4CI1WdK7zqLw-emvWU