Bota

Gjermania kërkon 1.2 milionë punëtorë

Në Gjermani, në tremujorin e tretë të këtij viti, raportohet për 1.24 milionë vende pune të lira, një rekord i mungesës së fuqisë punëtore, sipas Institutit për Hulumtime të Tregut të Punës (IAB), përcjell albinfo.ch.

“Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, numri i vendeve të lira është rritur me 140 000”, tha IAB në një deklaratë, duke punuar në bashkëpunim me Agjencinë Federale të Punësimit të Nurembergut.

“Rritja më e madhe e kërkesës është vërejtur në industrinë e prodhimit, por kërkesa në sektorin e shërbimeve me më shumë se 600,000 vende pune është ende më e larta”, thotë Alexander Kubis i IAB.

Në ndërtim janë hapur 108,000 vende pune dhe 87,000 në sektorin e logjistikës (transport dhe depo).

Numri më i madh i vendeve të lira i referohet arsimit të mesëm dhe të lartë (60.8%), ndjekur nga ata pa kualifikime (22%) dhe më në fund personat me arsim të lartë (17%).